11 Mayıs 2012 Cuma

KRANİOSAKRAL TERAPİ HER DERDE DEVA OLUYOR


    Kronik baş ağrısından, bel fıtığına, sinüzitten, skolyoza hatta bebeklerde doğum sırasında oluşan fiziksel bozukluklarının tedavisinde etkili bir destek tedavi yöntemi;Kraniosakral terapi.
    Kraniosakral terapi tekniği Amerika’da Upledger Enstitüsü’nde geliştirilen ve tıp hekimleri, hemşireler ve fizyoterapistler tarafından da uygulanan geçmiş veya yeni oluşmuş travmaların ortadan kaldırılması için etkin bir tedavi yöntemidir.
   
    20. yüzyıl başlarında geliştirilmiş bir teknik. Cranium baş,sacrum ise kuyruk sokumudur.tıpkı tanımında olduğu gibi kronosakral terapi; kafatasından,kuyruk sokumuna kadar olan bölgedeki hastalıkları tedavi etmekte yardımcı  bir yöntemdir. Basit ağrı ve acılardan, inatçı kronik sağlık sorunlarına kadar da etkisi görülür.Son derece nazikçe ve yumuşak bir şekilde uygulanan fakat aynı zamanda son derece güçlü bir şifa yöntemidir.

    Peki kraniosakral terapi nasıl uygulanır?
    Sessiz, huzurlu bir ortamda, hastanın bir masaj yatağına giyinik olarak sırtüstü uzanması ile tedavi uygulanır. Bir seans tedavi 40 ile 60 dakika arasıdır.bu süre içinde uzman terapist kuyruk sokumundan kafatasına kadar olan bölgenin belirli noktalarına hafif basınç uygular. Böylece uzman,hastanın  kraniosakral sistemi ile iletişime geçer ve vücudun temel yapıtaşlarından kaynaklanan, vücut ritminde güçlükle algılanabilecek hareketleri tespit eder.
 
                                                                                           Nelere iyi gelir?
   -Merkezi sinir sistemi,boyun ve bel agrıları,
   -Ögrenim bozuklukları—hiperaktivite,
   -Ortopedik bozukluklar ve diger agrilar,
   -Stres. Depresyon, duygusal sorunlar,
   -Somatik Rahatsızlıklar,
   -Spordan kaynaklanan sorunlar,
   -Ses ve Opera sanatçılarının boyun ve ağız içi kaslarının rahatlatılması,
   -Çene kilitlenmesi ağrısı, diş kilitlenmesi ,
   -Migren, baş ağrıları, kronik yorgunluk, vücut hareket ve dengesi
                                                                                       -Sinüzit.
   
    Bebeklerde ise doğum sırasında kafatasında ya da omurga da oluşan hasarların tedavisinde bu yöntemden destek alınabiliyor.
   
   Terapide dikkat edilmesi gerekenler!
  

   Terapinin  zararı bulunmamaktadır.Fakat terapiyi yapacak kişilerin mutlaka eğitimini almış olması gerekir.Ayrıca sağlanan faydanın kalıcı olması için minimum 4 seans tavsiye edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder