6 Mayıs 2012 Pazar

HİPERAKTİVİTE VE İLAÇ

   Eskiden adı yaramazlıktı ama sonradan anlaşıldık ki hiperaktivite ve dikkat eksikliği çocukların kurtulması gereken bir olgu.Durum böyle olunca da çocukarında hiperaktivite ya da dikkat eksikliği problemi yaşayan aileler soluğu doktorda alıyor fakat birçok doktor bu rahatsızlığı hemen ilaçla gidermeye kalıyor,Prof. Dr. Arif Verimli de bu denli ilaç kullanmanın yanlış olduğu görüşünde.Verimliye göre ileride tamiri imkansız zararlar verebilecek ilaçların kullanılması aslında en son çare olmalı.
    
    Prof. Dr. Verimli hiperaktivite eğer tedavi edilmezse çocukların ileride karakter ve kişilik problemleri yaşaması soz konusu olabilir ve tabi ki en iyi çözüm işin uzmanlarında.Verimle,hiperaktivitenin başlıca belirtilerini da anlattı:
   -Çabuk sıkılırlar
   -Çok çabuk ve dürtüsel davranırlar
   -Unutkandırlar

    Verimli,ayrıca bu problemlerin ergenlik ve gençlik döneminde de devam edebielceğni söyledi ve ekledi "Bu bir rahatsızlık değil sendromdur ve bu sendromun tedavi edilmemesi durumunda ileriki yıllarda,çocuğumuz büyüdükten sonra suça karışma potansiyeli yüksek,uyuşturucu kullanımına açık ve zeki olmasına rağmen dikkatsizliği yüzünden hayata tutunamayan biri olabilir" dedi.
  
    Aileler artık eskisine göre daha bilinçli olduğu için bu belirtileri gördükleri an doktorlara koşuyor,ama yapılan araştırmalar ilginç bir istatistiği de ortaya çıkardı.İddialara göre Türkiye'de hiperaktivite için alınan ilaç sayısı 9 kat arttıbBu artışta en yazık ki en büyük neden; doktorların hemen ilaçlara başvurması,üstelik tüm dünyada bu tür ilaçların büyüme hormonlarını olumsuz şekilde etkilediği konuşulurken. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder