8 Mayıs 2012 Salı

YAPAY YUMURTA İLE BEBEK


    Menepoz tarihe mi karışıyor? Çocuk sahibi olmayanlar istedikleri yaşta anne olabilecekler mi? İşte bilim adamları bu sorulara cevap niteliğinde önemli bir buluşa imza attı, kök hücreden yapay yumurta üretti. Şu anda test aşamasında olan çalışma eğer başarılı sonuçlanırsa birçok anne adayı için umut olacak.

    Anne olmayı kim istemez ki?Birçok kadının en büyük rüyasıdır çocuk sahibi olmak ama herkes doğal yollardan anne olabilecek kadar şanslı değil.Bazıları kalıtsal rahatsızlıklardan bazıları da sonradan gelişen hastalıklardan dolayı bazıları da yaşı ilerlediği için anne olmayı hayal bile edemiyor fakat artık hayal kurmak mümkün.

    Amerika’da aralarında Türk profesörlerin de bulunduğu bir grup bilim insanı,büyük bir başarıya imza attı.Kadınların yumurtalıklarından alınan kök hücrelerle yapay yumurta elde etti.Bu gelişme de anne olmayı bekleyenlerde büyük heyecan yarattı.

    Bilim insanları şimdi elde ettikleri bu yumurtayla istenilen yaşta çocuk sahibi olunabilir mi sorusunun da yanıtını arıyor.Türkiye’e tüp bebek denince akla gelen isim Prof. Dr. Teksen Çamlıbel bu çalışmanın henüz emekleme aşamasında olduğunu ama yine de çocuk sahibi olmak isteyen bir anne adayı için bir mucizeyi gerçekleştirebileceğini söyledi.

    Yapılan çalışma eğer başarılı olursa erken menepoza giren kadınlar da anne olabilecek.Prof. Dr. Teksen Çamlıbel bu konu ile ilgili olarak “Çalışma bugün yarın bitmeyecek ama önümüzdeki 3 ila 5 yıl arasında uygulanmasını umut ediyoruz,bu tür rahatsızlıkları olan kadınların bir kaç yıl daha beklemesi ve sabırlı olmaları gerekiyor” dedi.

1 yorum:

  1. Çok teşekkür ederim ayrıca siteme ziyaretlerinizi bekliyorum http://islamguzelahlaktir.blogspot.com/

    YanıtlaSil