8 Mayıs 2012 Salı

MS HASTALIĞI'NA KAPARİ ÇAYI


    Kanser ve Ms hastaları için kapari çayı umut oldu. Pamukkale Üniversitesinin  araştırmasına  göre kapari çayı,fareler üzerinde yapılan deneylerde olumlu etki verdi.

    Kapari çok fazla bilinen bir bitki değil ama faydaları saymakla bitmiyor.Kökleri,yaprakları , tomurcukları,hemen her yeri aslında hastalık savaşçısı.

    Bu tomurcuklu yeşil bitkinin iyi gelmediği hastalık yok gibi; ağrılara karşı bire bir, idrar söktürücü ayrıca romatizma gibi bir çok hastalığa iyi geliyor , tıp dünyasını heyecanlandıran özellekleriyse  kanser ve Ms hastalığının tedavisinde kullanılabilecek olması.

    Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alaattin Şen, uzun zamandır kaparinin Ms hastalığı üzerindeki etkisi araştırıyor.Dokuz Eylül ve Bezmialem Üniversiteleriyle ortak yürütülen sbu çalışma henüz proje aşamasında ama şimdiden Ms hastaları için bir umut oldu.

    Ünlü diyetisyen Dr.Ender Saraç da Pamukkale Üniversitesi araştırmacılarını kutladı ve bu çığır açacak gelişmenin bir yıldır araştırıldığını söyledi.Saraç özellikle kapari çayının farelerde MS’i gerilettiğini vurguladı.

    Dr. Ender Saraç kapari çayının nasıl yapılması gerektiğini de anlattı.İşte ünlü diyetisyenin kapari çayı tarifi:

   -Günde 1 ila 2 kahve kaşığı kapari yeterli

   -Bir bardak için 4-5 adet kapari tomurcuğu kaynatılmalı,demleme uzun sürmemeli

   Ama özellikle uzmanlar özellikle uyarıyor,bitkisel ilaçların kullanımında dikkat ve tedbir şart.Yanlış veya fazla kullanım mucize yerine başka hastalıkları beraberinde getirebilir.

    Alternatf tıp meraklıları için uzmanlar Ms hastalığının tedavisinde Sarı Kantaron otunu da tavsiye ediyorlar.

    Ama bu hain hastalığın tedavisi ve önlenmesi için tabi ki doktor kontrolünde ilaç kullanımı da en önemli şartlardan.Omega 3,B12 vitamini kullanımı çok önemli ayrıca stresten mutlaka uzak durulmalı.

4 yorum:

  1. mersinde kapari yetiştiriyor gerek tomurcuk gerek meyva ve yapraklarının salamurasını turşusunu yapıyor yurt içi yurt dışına ihtiyaç sahibi arkadaşlara yolluyorum ms hastalığından tümör oluşumunu engellemeye kandeğerlerini en güzel şekilde yükselten doğal bi güzellik. 0506 907 8610 numaralı telefonumuzda hem sipariş verebilir hemde bilgi alabilirsiniz. şifalı günler diliyorum..

    YanıtlaSil
  2. AŞÇI MURAT KAPARİ ÜRÜNLERİDİR. PATENTLİDİR.TAKLİTLERİNDEN SAKININ

    YanıtlaSil
  3. DİKKAT........SADECE BURDURLU AŞÇI MURAT KAPARİ KEŞFETTİ.İSTERSENİZ PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİNİ ARAYIP PRF.ALAATTİN ŞEN HOCAYLA GÖRÜŞEBİLİRSİNİZ.SAKIN DİĞER KİŞİLERE İNANMAYINIZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ACİL ŞİFALAR DİLERİM

    YanıtlaSil
  4. kapari çayını nasıl temin ederim

    YanıtlaSil