14 Mayıs 2012 Pazartesi

YOĞURT AFRODİZYAK MI?

  Yoğurtta afrodizyak etkisi mi var?

Faydaları saymakla bitmeyen yoğurdun gün geçmiyor ki bilim adamları ki yeni bir faydasını daha açıklasınlar.Son olarak bir açıklamada Massachussetts Institute of Technology (MIT) Üniversitesi’nden geldi.Probiyotik yoğurt afrodizyak etkisi yapabilir.

Bilim adamları,yağları eritmeye de faydası olduğu bilinen yoğurdun ve obezite arasındaki bağlantıyı araştırmak üzere kolları sıvadılar.Ancak araştırmalar sırasında yoğurdun çok ilginç bir etkisiyle karşılaşıldı.Yapılan araştırma vanilyalı probiyotik yoğurdun hayvanların libidosunu artırdığını gösterdi.

Fareler üzerinde yapılan deneyde probiyotik yoğurtla beslenenlerin diğerlerine göre tüylerinin 10 kat daha gür olduğu fark edildi.Probiyotik yoğurtla beslenen erkek farelerinse dişi bulmakta hiç zorluk çekmediği belirlendi. Bu farelerin testislerinin yüzde 15 daha büyük olduğu,dişilerin ise daha iri yavrular dünyaya getirdiği görüldü.Fareler üzerindeki bu izlenimlere sonuç olarak bilim adamları yoğurdun tüketicisi fareyi daha sağlıklı hale getirdiği ve üreme mekanizmasını olumlu etkilediğine dikkat çekti.

Fareler üzerinde olumlu sonuçlar alan bilim adamları,yoğurt insanlarda da aynı etkiyi gösteriyor mu sorusuna cevap bulmak için kolları sıvadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder