29 Nisan 2012 Pazar

CİLT KANSERİNE AŞI UMUDU


  En tehlikeli kanser türünün tedavisi için bir umut gelişti.Amerika’da yapılan bir araştırma sonucunda Melanom türü kanseri iyileştiren bir aşı geliştirildi.

    Melanom en tehlikeli kanser türü,yakalananların eğer erken teşhis de söz konusu değilse yaşama tutunmaları çok zor.Amerikalı bilimadamları da yaklaşık 15 yıldır bu hastalığı yenmek için savaşıyorlar ve başarılı olma yolunda da ilk adımı attılar.

    Geliştirilen bir aşı sayesinde 9 ay ömrü kalan 50 hasta  üzerinde yapılan çalışmalarda 8 hasta Melanom’dan tamamen kurtulurkn 12 hastada tümörler yarı yarıya azaldı,bu istatistikler de bilimadamları için büyü kbir umut oldu.

   Memorial Hastanesi’nde görev yapan dermatoloji uzmanı Dr. Zerrin Baysal bu gelişmenin umut verici olduğu söyledi. Ayrıca Baysal söz konusu aşının sadece lokal tedavide kullanılmadığını vücuda enjekte edilmesi halinde vücuddaki tüm Melanom tümörlerine karşı etkili olduğunu vurguladı.

   Genetik ve aşırı güneş ışınlarının etkisiyle oluşan Melanomun bu tüm hastaları umuda sürükleyen teravisi için aşının 400 hasta üzerinde daha denenmesi gerekiyor.Eğer bu hastalarda kabul edilebilir bir iyileşme ortalaması yakalanırsa aşının 5 yıl içinde piyasaya çıkması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder