29 Nisan 2012 Pazar

BEBEK TARHANASI


   Çocukların herşeyi onlara özel durum böyle olunca tarhana çorbasını da çocuklar için tekrar yorumladılar,üstelik obez çocuklara tedavi bile olabilen bu çorbanın içinde yok yok.

    Sütten sonra annelerin çocukları için yaptığı en faydalı besin kuşkusuz tarhana çorbası.İşte bu özel çorba anne sütünden 6 aylık bebekler için bile uygun.Ek gıdaya başlayan çocuklar için tamamlayıcı bir görev üstlenen bu çorba artık çocuklara özel  ve sebzelerle yapılıyor.

   Yemekleriyle ünlü Filiz Çatalkaya’nın tarifi geleneksel tarhana çorbası ile nohutu,ıspanağı,pırasayı, havucu,kırmızı biberi(tatlı olmalı),maydanozu,domatezi,unu ve yoğurdu birleştiriyor.

    İlk olarak buharda haşlanan sebzeler un ve yoğurt ile birleştirilerek hamur haline getiriliyor ve bu karışım kurutulduktan sonra ortaya tarhana çıkıyor.Toz haline getirilen tarhana da su ile 10 dakika pişirildikten sonra bebeğimizin ağzına layık hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek haline geliyor.

   Medical Park Hastanesi’nden  Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Hayri Gözlüklügiller tarhananın vazgeçilmez bir besin olduğu görüşünde.Gözlüklügiller ,geleneksel tarhananın C vitamini hariç bütün vitaminleri barındırdığını söyledi ve ekledi, “ Prebiyotikler açısından çok zengin bir çorba ayrıca içinde Lukopen maddesi bulunuyor bu madde bağışılık sisteminin organize edilmesinde kullanılıyor ve vücudun temel yapı taşlarından biri,bütün anneler çocuklarına bu çorbadan içirmeli”

   Dr. Gözlüklügiller ayrıca tarhana çorbasının bilinenin aksine kalorisi düşük bir yiyecek olduğunu söyledi  ve özellikle obez çocukların tedavilerinde bu çorbayı kullandıklarını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder