29 Nisan 2012 Pazar

KANDAN KALP TESTİ

   Ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan kalp krizi,çoğu zaman belirti vermeyen ve aniden gelen bir hastalık. İşte bu rahatsızlık için iyi haber Almanya’dan geldi.Artık bir kaç damla kanla kalp krizi riski öğrenilebilecek.
  Aslında kandan kalp krizi riskini ölçen bu cihaz gebelik testlerine benziyor.Parmaktan alınan birkaç damla kan ve ona ilave edilecek serum ile 15 dakika içerisinde kalp krizi riski tespit edilebiliyor,üstelik iddialara göre testin başarı oranı tam %96.
   Memorial Hastanesi’nden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Deniz Şener’e göre bazı kan tahlilleri kiilerin kalp hastalığına eğilimi olup olmadığını tespit edilebiliyor.Şener ,“ Bu tahlillerde eğer risk görülürse o hastalar üzerinde daha ağırlıklı incelemelerde bulunuyor ve daha sağlıklı tedbirler alınmasını sağlıyoruz” diyor.
  Kan değerlerine bakılarak,hastanın genetik olarak kalp hastalığına eğilimi olup olmadığı belirleniyor.Uzman Dr. Deniz Şener bu testin bir kahin olmadığı görüşünde.Dr. Şener, “ kalp adelesindeki hasarla birlikte ortaya çıkan kalp enzimidediğimiz bir maddeyi kanda tahlil ederek kalp krizi geçirip geçirmediğini söyleyen bir test,ama bu olacak bir kalp krizini değil,başlamış olan bir krizi gösterebiliyor” dedi ve ekledi “Kalp krizini tetikleyen unsurlardan,hareketsizlik,aşırı beslenme,uyksuzluk ve stresten uzak durmak en önemli önlemler,bunlar unutulmamalı”.
  Kap krizi riskini önceden tespit eden bu devrim niteliğindeki yeni test önümüzdeki günerde Almanya’da ardından da Türkiye’de satışa sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder