29 Nisan 2012 Pazar

GÜLME YOGASI



    Dünya stresin pençesindeyken onlar her probleme gülüp geçiyor hem de ne gülmek.Kahkaha ile yogayı birleştiren “Gülme Yogası” artık Türkiye’de.Üstelik bu ilginç  yoga bir çok hastalığın da önleyicisi.

     Yoga tüm danyada gittikçe yükselen bir trend özellikle strese iyi geldiği herkes tarafından söyleniyor,en ünlü isimler yoga ile rahatlıyor hatta çocuklar bile artık yoga yapıyor..Ülkemizde de stres diz boyu, herkes bu illetten kurtulmanın yollarını arıyor.Gülme Yogası da onlardan biri üstelik çok da eğlenceli.

      Kadınlı erkekli gruplar halinde yapılan seanslarda olmayan bir dil kullanılıyor, bu dilin adı da “Cabbarca”.Herkes birbirine bu dilde espriler yapıyor kimse kimseyi anlamıyor ama kahkahalar ardarda patlıyor..Gülme Yogası eğitimi veren  Şebnem Akbulut,gülmenin stresi yok ettiğini söyledi. Akbulut’a göre normal yaşantımızda gülme işlemini entellektüel zihnimiz yapıyor,Gülme Yogası seanslarındaysa zihni ortadan kaldırıp,amaçsızca gülünüyor.Önce sahte kahkahalar geliyor ardından da gerçekleri.

     Akbulut bu ilginç yoga ile ilgili şunları söyledi, “ Türkçe yerine “cabbarca” adını verdiğimiz uydurma bir dil konuşuyoruz böylece utama duygusu ortadan kalkıyor,ve insanın özgüveni gelişiyor.”

   Gülme Yogası eğer düzenli olarak yapılırsa stresin getirdiği bir çok hastalığı da ortadan kaldırıyor.Bunların arasında hipertansiyon,diabet,baş ağrıları,migren ve mide problemleri de var..

   Her hangi bir seansa katılmadan bu yogayı evde ya da hayatınızın her hangi bir noktasında uygulamanın yolları da var..Mesela poste ile gelen kredi kartı borcunuza baktıktan sonra bir kahkaha atarsanız bu egzersizlerin en güzeli,tabi borcu görüp kahkaha atabilenlere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder